Welkom in Esparron-de-Verdon

woning Esparron-de-Verdon Zuid-Frankrijk De vakantiewoning in de Provence (Zuid-Frankrijk) is gelegen in een privé-domein dat zich op ongeveer 3 kilometer van het marktplein van Esparron-de-Verdon bevindt. Dit kleine dorpje ligt op een 30-tal km ten zuidoosten van Manosque en 13 km voorbij Gréoux-les-Bains (Alpes de Haute Provence).

Het domein is gelegen aan een stuwmeer dat zijn naam - Lac d'Esparron - dankt aan het dorpje Esparron-de-Verdon. Het stuwmeer dient ondermeer als drinkwaterreservoir, daarom is het verboden boten te gebruiken met benzinemotoren. Dit draagt uiteraard bij tot het rustig en veilig karakter van het meer.

Vanop het domein daalt er een verharde weg tot aan de waterrand, die kan gebruikt worden om per wagen naar de "plages" te gaan of om surf-, kajak- en zeilmateriaal met de wagen naar het water te brengen. Er leiden ook verschillende paadjes naar de waterrand. Sommige "plages" zijn over meerdere meters ondiep zodat ze veilig zijn voor kleine kinderen.

Het is er toegelaten te zwemmen, te surfen, te zeilen, te roeien en te kajakken. Ook boten met elektrische motor mogen er gebruikt worden. De temperatuur van het water laat comfortabel zwemmen toe van ongeveer half juni tot half september. In het dorp worden pedalo's, kajaks, motorboten met elektrische motor en surfplanken verhuurd. Er kunnen ook surf- of zeillessen genomen worden. watersport op het meer van Esparron-de-Verdon

De omgeving is heuvelachtig en groen. Voor wandelaars zijn er in de omgeving uitgestippelde wandelwegen. Informatie daaromtrent kan u bekomen bij de 'Office de tourisme' van Esparron-de-Verdon. Stafkaarten en toeristische publikaties vind u in de tabakszaak, waar vissers ook een vergunning kunnen kopen.

In het dorp vindt U een superette, een bakkerij, enkele restaurants, een tabakszaak en een café-souvenirwinkel. In het hoogseizoen is er tevens wekelijks een beperkte markt. Meer uitgebreide winkelmogelijkheden zijn er in Gréoux-les-Bains , in Riez, in Vinon-sur-Verdon en in Manosque (meerdere grote supermarkten).Fotogalerij

Klik hier!


Enkele interessante links:

Esparron/Gréoux-les-Bains

De Provence:

Andere links